Vaxning

VAXNING/SUGARING


Jag har valt att endast avända sockervax och honungsemulsion när jag jobbar med vaxning, dels för att de är de mest skonsamma produkterna utan onödiga tillsatser men också för att jag tycker de ger bästa resultatet.


SOCKERVAX/SUGARING:


Sockervaxet är en 100% naturprodukt och innehåller inte några allergiframkallande ämnen. Det består av socker, vatten och citron.


Med sugaring kan man vaxa bort kortare hårstrån, från ca 3mm och uppåt. Det fastnar heller inte på levande hudceller utan bara på döda hudceller och hår vilket gör att det är en skonsam vaxningsmetod.


Man avlägsnar vaxet från huden i hårets växtriktning vilket gör att man undviker avbrutna hårstrån och huden håller sig hårfri längre.

I början när du vaxar dig kan du behöva gå lite oftare då håret växer i olika cykler men vid regelbunden vaxning brukar var 4-6 vecka räcka.


INTIMVAXNING:


Är det första gången du vaxar dig intimt är det helt normalt och vanligt att känna sig både nervös och lite orolig.

Här finns lite information för att du ska känna dig tryggare inför ditt första besök.


Vid intimvaxning använder jag mig utav en honungsemulsion som är väldigt mild,vårdande och skonsam och helt utan allergener.

Med honungsemulsionen använder man sig av en speciell teknik där man arbetar med fingrarna och lägger på honungen mothårs, tvärtemot hur man gör med vanligt vax, detta gör att honungen fäster i håret och hårrötterna och man avlägsnar sedan håret genom att dra det medhårs.

Med denna teknik i kombination med den skonsamma honungen får man ett silkeslent resultat med minimalt av rodnad och irritation efteråt.


När du kommer för din brasilianska vaxning gör jag mitt bästa för att du ska känna dig trygg i behandlingen.

Du får ta av dig byxor och trosor och lägga dig på rygg på bänken.

Jag börjar alltid med att tvätta av området med en speciell rengöring inför vaxet, vi stämmer även av om och i så fall hur mycket hår du vill spara eller om du vill ta bort allt.

När jag börjar vaxa så provar jag alltid honungen på låret för att se att det har rätt konsistens och temperatur och för att du ska få känna på det innan vi går vidare.

Själva vaxningen börjar jag sedan utifrån kanten på blygdbenet och arbetar mig inåt mot venusberget.

Du får sedan vika ut benen ett åt gången för att jag ska komma åt att få bort allt hår kring ”bikinilinjen” och de inre blygdläpparna.

När håret är borta här går vi vidare för att vaxa mellangården och kring analöppningen, du får då ligga i det vi kallar köttbullen (du drar upp knäna mot dig och håller i dem) 

Sedan tvättar jag av och går efter med pincett för att få de sista stråna och avslutar sedan med att smörja in en efterbehandlingskräm.

Du får sedan klä på dig och dricka lite vatten i lugn och ro innan du kommer ut.


Jag rekommenderar att du duschar innan din vaxning då du inte bör duscha/bada/träna eller ha sex på 12h efter din vaxning. Du bör heller inte sola området på 24h. Undvik att smörja in dig innan då detta försvårar vaxningen.


Lagom längd på håret vid första besöket är mellan 5-10mm, är det längre är det bra om du trimmar ned det då det annars kan luggas väldigt mycket när man lägger på vaxet.


Då håret växer i olika cykler är det bra att gå lite tätare första 2-3gångerna så att det kommer i fas, cirka tre veckor brukar vara lagom i början sedan brukar var 4-6 vecka räcka beroende på hårväxt.


Har du rakat dig tidigare gör det oftast ondare att vaxa sig första gångerna, detta för att håret och rötterna blir grövre vid rakning och därför känns mer när man drar ut dem.

Vid regelbunden vaxning minskar både håret och smärtan (för de flesta) så jag rekommenderar att inte raka dig mellan gångerna utan håll ut så blir det bättre.


Är du nervös/rädd att det ska göra ont kan du ta två alvedon innan din brasilianska vaxning.


Det går bra att vaxa sig intimt även under graviditet och menstruation, det enda som kan vara då är att man har lägre smärttröskel samt att du vid menstruation behöver använda tampong/menskopp vid vaxningen.l


Efter vaxningen kan det kännas lite ömt en stund, det kan därför vara skönt att ha bomullstrosor och lite lösare byxor.


När du vaxat dig intimt bör du smörja dig med en skonsam vegetabilisk olja minst en gång per dag. I studion finns flera olika oljor att köpa som passar för detta men de jag tycker är bäst är jojoba-oljan som är naturligt antiseptisk eller Royal Body Oil från Maria Åkerberg som passar utmärkt även för dig med känsligt underliv och torra slemhinnor.


Efter cirka 3-5dagar gör du börja torrborsta dig i området för att få bort de döda hudcellerna och underlätta för håret att komma upp så du slipper inåtväxta hårstrån.

Detta gör du enklast och bäst genom att använda en handduk som inte torktumlad och sedan lätt ”massera” området med handduken. Du behöver alltså inte ta i för det ska inte vara någon rivig skrubb.


Avslutningsvis så vill jag bara uppmuntra dig att prova om du är nyfiken, majoriteten av de som provar blir så nöjda med resultatet och att de slipper raka var och varannan dag med stubbiga hår som resultat att de sedan fortsätter att regelbundet göra en Brazilian.


Har du några frågor eller funderingar eller önskar boka en kombination av flera kroppsdelar är du varmt välkommen att höra av dig via mail eller telefon.